Menu witryny

Zodiak: Ryba

Szybciej,Wy?ej,Dalej PDF Drukuj Email
niedziela, 30 października 2011 14:40

Projekt adresowany jest do dzieci i m?odzie?y w wieku 9 - 15 lat, ucz?szczaj?cych do ?ochowskich szk? podstawowych i gimnazjum. Stworzone zostan? 4 grupy sportowe oraz 8 k? wyrwnawczych/zainteresowa?: "Z matematyk? na ty", "Tell me more" - zaj?cia j?zyka angielskiego, "Czytam i rozumiem" - dla osb z dysfunkcjami, "I ja mog? zosta? Einstainem" oraz szkolenie "pomoc przedmedyczna dla m?odzie?y"

Dnia 20 stycznia 2012 r. w hali sportowej w ?ochowie odby?o si? podsumowanie projektu Szybciej, wy?ej, dalej realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapita? Ludzki, Priorytet IX. Rozwj wykszta?cenia ikompetencji wregionach, 9.5 Oddolne inicjatywy obywatelskie na obszarach wiejskich realizowanego przez Stowarzyszenie Rodzicw i Nauczycieli na Rzecz Pomocy Szko?om "Olimpia".

Projekt adresowany by? do dzieci i m?odzie?y w wieku 9 15 lat, ucz?szczaj?cych do ?ochowskich szk? podstawowych i gimnazjum. W kilku grupach przedmiotowych: Z matematyk? na ty", Tell me more" - zaj?cia j?zyka angielskiego, Czytam i rozumiem" - dla osb z dysfunkcjami, I ja mog? zosta? Einstainem", kurs pomocy przedmedycznej oraz zaj?ciach sportowych, uczniowie mieli mo?liwo?? zdoby? wiedz? inowe umiej?tno?ci.

W ramach podsumowania projektu odby? si? festyn sportowy, podczas ktrego dzieci i m?odzie? rywalizowa?y w licznych konkurencjach. Dla najm?odszych odby?y si? gry i zabawy ruchowe, dla starszych mecz pi?ki siatkowej. Niew?tpliw? atrakcj? by? mecz koszykwki pomi?dzy dziewcz?tami a nauczycielami, ktry po emocjonuj?cej ko?cwce zako?czy? si? wynikiem remisowym.

Projekt Szybciej, wy?ej, dalej by? kolejnym przedsi?wzi?ciem realizowanym przez Stowarzyszenie Olimpia. Wierzymy, ?e nasze dzia?ania przyczyni?y si? do wzrostu kompetencji kluczowych oraz postaw prozdrowotnych m?odzie?y i zaowocuj? wymiernymi korzy?ciami w przysz?o?ci.

GALERIA

Poprawiony: sobota, 20 kwietnia 2013 08:27