"Nie ma bowiem takiej rzeczy, której wola ludzka nie byłaby w stanie osiągnąć przez dobrowolne działania jednostek połączonych we wspólnym wysiłku".

Alexis de Tocqueville

Projekty

Dzisiaj jest: Środa
19 Września 2018
Alfons, Alfonsyna, January, Konstancja,
Sydonia, Teodor, Więcemir

Zodiak: Panna

Szybciej,Wyżej,Dalej PDF Drukuj Email
niedziela, 30 października 2011 14:40

Projekt adresowany jest do dzieci i młodzieży w wieku 9 - 15 lat, uczęszczających do łochowskich szkół podstawowych i gimnazjum. Stworzone zostaną 4 grupy sportowe oraz 8 kół wyrównawczych/zainteresowań: "Z matematyką na ty", "Tell me more" - zajęcia języka angielskiego, "Czytam i rozumiem" - dla osób z dysfunkcjami, "I ja mogę zostać Einstainem" oraz szkolenie "pomoc przedmedyczna dla młodzieży"

Dnia 20 stycznia 2012 r. w hali sportowej w Łochowie odbyło się podsumowanie projektu „Szybciej, wyżej, dalej” realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki,  Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, 9.5 Oddolne inicjatywy obywatelskie na obszarach wiejskich realizowanego przez Stowarzyszenie Rodziców i Nauczycieli na Rzecz Pomocy Szkołom "Olimpia".

Projekt adresowany był do dzieci i młodzieży w wieku 9 – 15 lat, uczęszczających do łochowskich szkół podstawowych i gimnazjum. W kilku grupach przedmiotowych: „Z matematyką na ty", „Tell me more" - zajęcia języka angielskiego, „Czytam i rozumiem" - dla osób z dysfunkcjami, „I ja mogę zostać Einstainem", kurs pomocy przedmedycznej oraz zajęciach sportowych, uczniowie mieli możliwość zdobyć wiedzę i nowe umiejętności.

W ramach podsumowania projektu odbył się festyn sportowy, podczas którego dzieci i młodzież rywalizowały w licznych konkurencjach. Dla najmłodszych odbyły się gry i zabawy ruchowe, dla starszych mecz piłki siatkowej. Niewątpliwą atrakcją był mecz koszykówki pomiędzy dziewczętami a nauczycielami, który po emocjonującej końcówce zakończył się wynikiem remisowym.

Projekt „Szybciej, wyżej, dalej” był kolejnym przedsięwzięciem realizowanym przez Stowarzyszenie „Olimpia”. Wierzymy, że nasze działania przyczyniły się do wzrostu kompetencji kluczowych oraz postaw prozdrowotnych młodzieży i zaowocują wymiernymi korzyściami w przyszłości.

GALERIA

Poprawiony: sobota, 20 kwietnia 2013 08:27