Hala sportowa, Im. Mariana Dzięcioła Burmistrza Łochowa

Hala sportowa, wybudowana w latach 2003-2005, jest wspólną inwestycją Gminy Łochów oraz Powiatu Węgrowskiego. Obiekt ten pełni kluczową rolę w realizacji potrzeb edukacyjnych i sportowych uczniów Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Janusza Korczaka oraz Zespołu Szkół Ponadpodstawowych im. Marii Sadzewiczowej w Łochowie.

Dzięki nowoczesnej infrastrukturze, hala umożliwia prowadzenie zajęć wychowania fizycznego na najwyższym poziomie, a także organizację zawodów i wydarzeń sportowych. Obiekt jest ważnym centrum aktywności fizycznej, wspierającym rozwój sportowy młodzieży oraz lokalnej społeczności.

Hala sportowa o wymiarach boiska 20 x 40 m jest w pełni wyposażona do uprawiania takich dyscyplin jak siatkówka, koszykówka, piłka ręczna, piłka nożna halowa, unihokej oraz tenis. Obiekt posiada możliwość podziału przestrzeni za pomocą kotar na trzy niezależne sektory, co pozwala na jednoczesne prowadzenie różnych zajęć sportowych.

Dodatkowo, hala oferuje szereg dodatkowych udogodnień:

To kompleksowe zaplecze zapewnia idealne warunki do prowadzenia różnorodnych zajęć sportowych i edukacyjnych, zarówno dla uczniów, jak i lokalnej społeczności.

Koszyk na zakupy